Monday, December 11, 2017

Atuk..

Bismillahirrahmanirrahim..

Salam 2017 . setelah setahun menyepikan diri . Then i'm back !😘

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, masih dikurniakan kesihatan dan nikmat yg Allah berikan tanpa kita sedari. .

Throwback . . 

Sedih dan sayu malam ni, sebab teringat arwah atuk.. 
Sebulan selepas aku menjadi tunangan orang, atuk pergi menghembuskan nafasnya yang terakhir.

Terkilan sangat2 sebab minggu yang sebelum tu aku tak sempat melawat beliau di kampung, dan kebetulan minggu yang kami dah plan nak balik beramai ramai, atuk dah tiada..

Berita pemergiannya yang secara mengejut buat aku sedih sampai sekarang . 

sayang atuk ..


Hensem sangat atuk masa ni dan happy sangat tgk cucu sulung dah bertunang

GAMBAR TERKHIR MASA SELESAI KENDURI BERTUNANG


Semoga Rohnya dicucuri Allah s.w.t dan ditempatkan dikalangan para solihin.

AL-FATIHAH .. 




Sunday, May 29, 2016

Saje jeee...baru nak up.

10/1/2016


Mood nk tulis blog .. tapi line internet  xde, so taip kat sini dulu pastu baru transfer ke blog.

Serius aku rindu masa zaman rapat ngn jani .. tp jodoh dia sampai dulu dr aku. Sbb die kahwin dulu. hahaa..

Budak lelaki muka macho tapi pemalu ngan pempuan.! hahaa.. tu la trademark die yg aku ingat sampai skang .

Bila semakin dekat dgn hari perkahwinan dia, aku makin sedih sbb aku kena tinggalkan seorang kawan baik yg slalu bg support kat aku bila aku sedih, slalu ceriakan aku..


Paham2 je la, lelaki n perempuan xkan kawan baik selamanya sbb ade hati nk kena jaga kan .. if tak wife die, suami aku plak nanti .. haha.. so fair la kan

Ramai gak yg salah anggap pasal kita org, asihh.. sbb kita org slalu contact kot

Bila keadaan skang ni, Kadang sampai takut nk tnya khabar dia. . hahaa

Jani slalu support aku n doakn aku supaya aku jmpa lelaki yg boleh jaga aku dgn baik.. now, alhamdulillah dah termakbul doa seorang sahabat. thanks bro :D
4 ur information .. aku x pernah lupa persahabatan kita


* ni gara-gara terbaca meseg lama yg lupa nk padam. haha.. lawok bila baca balik. keje nk bertekak je masing2.

Thursday, February 11, 2016

Kekal bahagia



Ku tlah melupakan dirinya
Ku tlah benar-benar melepaskan
Kini aku hanya ada kamu
Mengertilah cintaku

Kuatkanlah untuk bersamaku
Teguhkan hatimu menemani aku
Menjalani waktu-waktu hidupmu
Aku 'kan selalu ada denganmu

Memang benar aku mencintaimu
Memang benar rasa menyayangimu
Setulusnya rasa hati ini
Hanyalah padamu

Ku harapkan engkau yang terakhir
Dalam hidup ini
Setia bersamamu
Hingga hujung waktuku
Kekal bahagia selamanya

Memang benar aku mencintaimu
Memang benar rasa menyayangimu
Setulusnya rasa hati ini
Hanyalah padamu

Ku harapkan engkau yang terakhir
Dalam hidup ini
Setia bersamamu
Hingga hujung waktuku
Hingga hujung waktuku
Kekal bahagia selamanya
Kekal bahagia selamanya


Wednesday, January 20, 2016

follow the flow..

Assalamualaikum.. 

lately ni , aku bnyak fikir tentang masa depan aku ..
siapa yang x nak kahwin kan ?
tapi aku kena habiskan belajar dulu dan start cari keje .. 

tp dalam pada tu, ade jugak perancangan tuk masa terdekat ni ..
semoga dipermudahkan .

jaga hati. jaga iman. jaga adab 




Sunday, October 18, 2015

Bahagia bukan mudah

Assalamualaikum ..

lama dah x tulis pape kat blog ..

jadi tempat nak luahkan perasaan je skang .

BAHAGIA .. semua org inginkan kebahagian. bohong la kan klu org x nak bahagia..
dalam nk dapatkan kebahagiaan tu, diri sendiri kena ingat yang semuanya bukan mudah .. 

Nama pon perempuan.. sifatnya sentiasa cepat terasa, sensitip dan pikir macam2 ...

tp alhamdulllah dikurniakan seorang insan yang cukup sabar :)

honestly , diri sendri kena sabar banyak2 .. banyak dugaan dan cabaran yg akan kena tempuh lagi :)


<3 last but not least 


Monday, June 29, 2015

Starter...

Bismillahirrahmanirrahim...

salam ramadan ..

sambungan al kisah status twitter aku .. CINTA BOLEH DIPUPUK..

mcam ni ceritanya, disebabkan pengalaman yg lepas..aku susah nk buka hati ni terima sapa2 dalam hidup aku.. aku cuba, tp x boleh ..
tp aku ni jenis suka berkawan dgn semua org, boleh dikatakan peramah la gak sampai org salah paham ngan aku .. sampai tersuka ngan aku pon ade. padahal niat aku nk berkawan je :)

satu hari ni, aku tegur someone lam fb.. sbb aku prasan sejak dua menjak ni..die slalu like status aku..klu ikut logik mmg slalu org yg like status aku.. tp ni pelik sbb die like status aku yg lama2... hahaa. its ok la..nak kawan kot. aku pon start tegur die ..tnya pergi program ke ??

sejak dr tu , kita org saling contact .. tp hati ni susah nk terima dia selagi dia bergelar LELAKI . nmpak sgt tak aku mmg fobia ngan lelaki,

tp honestly aku slesa berkawan ngan dia.. sbb dia x slalu sgt kacau aku dan merimaskan aku . . ntah la kan.. mgkin masa tu Allah da bukak pintu hati ni.. sbb aku slalu doa dn mintak petunjuk kat Allah knapa dn kenapa aku boleh trima die, dn knapa die hadir dalam hidup aku ...

masa sebulan awal pekenalan kami , satu2 Allah bg petunjuk kat aku.. aku sabar, kisah silam aku dtg balik. aku risau plus takut kalau pisang berbuah dua kali .. tp aku x amik kputusan tuk pergi dr dia..aku terus sabar.. x nk buat ke[utusan terburu buru..

dlam mind set aku ni LELAKI semuanya sama..  bila aku tgk drama isteri luar biasa skang, aku rasa perangai aku cam dewi yusra tu lebih kurang je, prejudis dengan LELAKI sampai la die jmpa lelaki yg die rasa ok..tp lama kelamaan die jatuh cinta gak ngan lelaki tu ..

HUAAA...sama la jalan ceritanye ngan aku skang.

ok sambung balik ! .. ingat senang ke nk terima org dalam hati kita..even da mengaku sygkan dia.. tp sbenarnye x sayang mana pon sbb langkah berjaga jaga perlu diambil..
tp ada satu benda yg buat aku semakin syg dgn dia.. sbb sifat sabar die.. dia sabar dgn perangai aku..nmpak yg dia sungguh2..

skang ni seriusly mmg boleh dikatakn sayang spenuh dah kat dia.. thank you Allah.. da buka hati ni tuk terima dia seadanya..

masing2 ade cerita silam masing2.. jadikan kisah silam guru yg terbaik tuk kita, yg mengajar kita erti kehidupan sebenar. CINTA BOLEH DIPUPUK..

harapan agar, dipermudahkn perjalanan menuju ke gerbang perkahwinan :)

     

Friday, January 30, 2015

one day

once upon a time .. 

kita mmg tahu kehidupan kita adalah satu perjlanan yg tlh diaturkan olehNya ..
siapa kita nak halang dan mengubahnya ..
and now..im happy with my life now :)

semuanya berkat dariNya..kekuatan yg diberi olehNya ..

bila aku kilas dan toleh sebentar kenangan silam .. aku bersyukur,
ada hikmah atas semuanya ...

tak semua yg kita rancang akan jd kenyataan. kita hanya mampu merancang tp Allah yang tentukan.

klu itu cara die nk tebus kesalahan die yg dlu .. aku terima. aku siapa nk hukum kesilapan die yg lalu ..